Децата на Брезник огласиха Народното събрание

24.05.2016

Децата на Брезник огласиха Народното събрание

24.05.2016

decata-na-breznik-oglasiha-narodnoto-sybranie.jpg

В навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, учителите и децата от ОДЗ „Брезица”, град Брезник, посетиха Народното събрание на Република България по покана на народния представител от Перник Ирена Соколова.

Децата поздравиха народните представители и гостите на парламента. Те показаха танцови и артистични умения, пяха, рецитираха стихове. Малчуганите връчиха на народните представители свитъци с послания по повод 24 май, в които цитират светите братя Кирил и Методий: „Богатствата на един народ се измерват не само със злато, но и със светлината на разума и богатствата на духа”.

Малките гости подариха на депутатите нови етични правила – „Мост на добрината“. Те предвиждат понеделник да е ден на усмивката, вторник – на целувката, сряда – на прегръдката, четвъртък – ден на добрите дела, петък – на обичта, а събота и неделя да са за семейството. Това са нашите правила към моста на добрината и ще бъдем много щастливи, ако ги спазвате и вие, обърнаха се децата към депутатите.